Marktinformatie

In het voorjaar van 2022 kunnen we ons weer gaan opmaken voor diverse gezellige markten en evenementen in de binnenstad van Den Helder. De coronamaatregelen zijn afgeschaft en kunnen we weer uitkijken naar leuke acties voor jong en oud. Informatie over de markten en bijzonderheden leest u op deze website en op de diverse Socialmediakanalen. Toch nog een vraag? Gebruik dan het contactformulier van deze website.

Gezien de huidige indeling is er genoeg ruimte voor ca. 60 kramen en/of plaatsen, waarbij het zetten van kramen of verkoopwagens verreweg de voorkeur heeft. Graag nodigen wij u uit om uzelf in te schrijven via de gebruikelijke marktshop van deze website. De verdere afhandeling zal eenzelfde verloop hebben als voorgaande jaren. Leest u ook even het marktreglement vooraf even door.

Voor informatie kunt u ook de marktmeester bellen:

Ruud Wegman
T. 06-21886660


Oranjemarkt op koopzondag 24 april

We mogen weer! Na twee jaar veel binnen te hebben gezeten heeft iedereen weer zin om heerlijk naar buiten te gaan. Zin om weer groots feest te vieren tijdens Koningsdag. Op zondag 24 april maken de winkeliers van de Helderse binnenstad de winkelervaring voor de klant extra speciaal tijdens de koopzondag. Ze dompelen deze dag de binnenstad onder in oranje items tijdens de traditionele Oranjemarkt. Versierde etalages op de koopzondag, producten die worden uitgestald in prachtig versierde kramen en mooi versierde oranje terrassen!

Maar er is ook voor jonge bezoekers genoeg te beleven. Op deze dag is er ook:
• een KINDERROMMELMARKT in de Spoorstraat (tussen de Wezenstraat en de Koningsstraat) waarvoor je je moet aanmelden via info@heldersebinnenstad.nl (niet voor 10 uur komen en uitstallen)
• een ORANJEMARKT in de winkelstraten
• een KOFFERBAKMART in het STADSPARK op het Julianaplein. Aanmelden mag en geeft voorrang op een plek via info@heldersebinnenstad.nl
• Oud-Hollandse spelletjes voor kinderen waar zij 6 verschillende spelletjes kunnen spelen. Hebben zij hun spaarkaart vol dan winnen ze allemaal een klein prijsje. Om 16.00 uur is de grote prijsuitreiking waarin diverse grotere prijzen te winnen. Je moet dan natuurlijk wel aanwezig zijn en maak je kans op de prachtige hoofdprijs: een gloednieuwe kinderfiets!

Boek hier uw kraam of grondplaats.

Boldermarkt

Op zondag 29 mei is er weer de gezellige Boldermarkt! Deze markt heeft zijn naam te danken aan het grote kunstwerk wat aan het begin van de Beatrixstraat geplaatst is. Het is een kunstwerk welke staat voor de verbinding welke Den Helder heeft met water en alles wat hiermee te maken heeft. De eerste Boldermarkt is gestart in 2018, maar door het succes komt hij elk jaar terug op de kalender. De markt is van 12:00 – 17:00 uur. Meer informatie over deze en andere activiteiten leest u na op de pagina Actueel.

Boek hier uw kraam of grondplaats.

Juttersmarkten in de zomer vanaf 28 juni 2022 t/m 6 september 2022

De meest populaire markt is ongetwijfeld de Helderse Juttersmarkt. Maar liefst 11 weken lang staat deze markt op dinsdag opgesteld. Er staan kraampjes in de Beatrixstraat en voor een aantal winkels, en is er in het Stadspark een rommelmarkt voor jong en oud. Deze Juttersmarkt trekt vele toeristen naar Den Helder toe. Ook voor deze markt is het voor iedereen mogelijk om zelf een kraam te huren.

Heeft u een bepaalt ambacht wat u uitoefent en wilt u dat graag laten zien aan het grote publiek? U bent van harte welkom. Gebruik hiervoor ons contactformulier om uzelf aan te melden. Wij zijn elk jaar op zoek naar mensen die iets bijzonders kunnen laten zien op deze markt. We zien uit naar uw ambacht. De Juttersmarkten starten op dinsdag 28 juni en eindigt op dinsdag 6 september 2022.

Boek hier uw kraam of grondplaats.

Griezelen met de Halloweenmarkt (najaar 2022)

De Halloweenmarkt 2022 komt er weer aan! Midden in de stad klinken spookachtige geluiden terwijl het publiek massaal komt kijken wat er zoals te beleven is. Overal in het centrum staan marktkramen opgesteld waar de goederen op uitgestald worden door de diverse deelnemers.

U ziet dat er in de Helderse binnenstad met grote regelmaat dingen georganiseerd worden. Naast bovenstaande markten zijn er ook nog andere tussentijdse acties en evenementen. Voor uw gemak zetten we dat op onze nieuwspagina en kunt u ons volgen via Facebook en Instagram. De Halloweenmarkt is op donderdagavond 27 oktober 2022 van 15:00 – 21:00 uur.

Boek hier uw kraam of grondplaats.