Marktinformatie

Den Helder, 8 juni 2020

Het Coronavirus houdt ons ook tot de dag van vandaag bezig en bepaalt nog steeds ons gehele ( werkzame) leven.
Zo ook de diverse markten welke de Helderse Ondernemersverniging elk jaar organiseert.

Eerdere markten dit jaar zijn vervallen en dat lot lijkt ook de juttersmarkt beschoren. De planning voor dit jaar (30 juni t/m 1 september) zal dus geheel of gedeeltelijk vervallen.
Zoals het er nu voorstaat is het organiseren van vergunninghoudende evenementen tot 1 september van dit jaar verboden. Ondanks diverse versoepelingen en aanpassingen is het realiseren van een juttersmarkt vooralsnog niet toegestaan.

Hoe het verder moet is niet geheel bekend. Indien de voornoemde evenementen na 1 september wel mogelijk zijn, dan overweegt het bestuur een verkorte juttersmarkt in september van dit jaar te houden. Deze en andere informatie zult u steeds op tijd vermeld zien op onze site (heldersebinnenstad.nl).

Indien mogelijk zullen wij potentiële deelnemers aan de Juttersmarkt ook via mail of andere informatiekanalen proberen te informeren. Het bestuur hoopt dat er in ieder geval volgend jaar weer markten georganiseerd kunnen worden. Dit tot ieders voordeel.

Mede namens onze marktmeester- Ruud Wegman, die voor verdere info bereikbaar is
via: 06 21 88 66 60

———

In de steeds mooier wordende Helderse binnenstad hebben we elke zaterdag een reguliere markt staan. Daarnaast organiseert de winkeliersvereniging ook zelf nog een viertal populaire markten. Laten we ze stuk voor stuk even aan u voorstellen;

Oranjemarkt met feestelijk tintje (vervallen)

De naam zegt het al. De Oranjemarkt wordt georganiseerd met een Koninklijk tintje. Een feestelijke markt rond de Koningsdag in Nederland. Regelmatig duiken er Koninklijke look-a-likes op om de markt een extra sfeer mee te geven. Door de gehele binnenstand klinkt er muziek en staan er vele kraampjes. Deze kraampjes zijn voor iedereen te huur en kunt u deze boeken via ons marktbestelsysteem. De Oranjemarkt is er in 2020 op zondag 26 april.

Boek hier uw kraam of grondplaats.

Boldermarkt (vervallen)

Deze markt is een aantal jaren geleden in het leven geroepen toen ons winkelhart werd opgesierd met een kunstwerk in de vorm van een bolder. Elk jaar staat deze markt nu bij ons op de kalender en is het een goede reden om even gezellig langs te komen. Het aanbod is diverse en heerst er een lekker sfeer. Ook de mensen van buiten Den Helder weten deze markt te waarderen. Op zondag 24 mei 2020 is er weer een Boldermarkt.

Boek hier uw kraam of grondplaats.

Juttersmarkten in de zomer (waarschijnlijk vervallen o.v.b.)

De meest populaire markt is ongetwijfeld de Helderse Juttersmarkt. Maar liefst 10 weken lang staat deze zeer uitgebreide markt op dinsdag opgesteld. Er is muziek, vermaak, vele kraampjes en is er in het Stadspark een rommelmarkt voor jong en oud. Deze Juttersmarkt trekt vele toeristen naar Den Helder toe. Ook voor deze markt is het voor iedereen mogelijk om zelf een kraam te huren.

Heeft u een bepaalt ambacht wat u uitoefent en wilt u dat graag laten zien aan het grote publiek? U bent van harte welkom. Gebruik hiervoor ons contactformulier om uzelf aan te melden. Wij zijn elk jaar op zoek naar mensen die iets bijzonders kunnen laten zien op deze markt. We zien uit naar uw ambacht. De Juttersmarkten starten op dinsdag 30 juni en eindigt op dinsdag 1 september 2020.

Boek hier uw kraam of grondplaats.

Griezelen met de Halloweenmarkt

Tot slot hebben we nog de Halloweenmarkt! Middenin de stad klinken spookachtige geluiden terwijl het publiek massaal komt kijken wat er zoals te beleven is. Overal in het centrum staan marktkramen opgesteld waar de goederen op uitgestald worden door de diverse deelnemers. Er is zelfs een echt griezelstraatje ingericht voor degene die zich eens flink wil laten schrikken. Deze is gevestigd in de Kroonpassage.

U ziet dat er in de Helderse binnenstad met grote regelmaat dingen georganiseerd worden. Naast bovenstaande markten zijn er ook nog andere tussentijdse acties en evenementen. Voor uw gemak zetten we dat op onze nieuwspagina en kunt u ons volgen via Facebook en Instagram. De Halloweenmarkt is op donderdagavond 29 oktober 2020.

Boek hier uw kraam of grondplaats.