Marktinformatie

Na weken van spanning en afwachting is er, in overleg met de Gemeente Den Helder, een mogelijkheid geschapen om toch op korte termijn van start te gaan met de bekende Helderse Juttersmarkten.

Zoals u zult begrijpen is dat nog enigszins beperkt, maar toch met vele mogelijkheden om er een prima markt van te maken. In principe start de eerste juttersmarkt aanstaande dinsdag 14 juli en zal iedere dinsdag t/m 1 september aanstaande gehouden kunnen worden.

Niet in alle winkelstraten kan dat, maar wel in Beatrixstraat en begin Spoorstraat. In die straten en straatdelen is er genoeg ruimte om kramen neer te zetten. Wel met inachtneming van de 1,5 meter tussenruimte en afstand per bezoeker. Dit is wel essentieel voor de voortzetting van de markten na 14 juli aanstaande. Wij rekenen ook op u medewerking in dezen.

Gezien de huidige indeling is er genoeg ruimte voor ca. 60 kramen en/of plaatsen, waarbij het zetten van kramen of verkoopwagens verreweg de voorkeur heeft. Graag nodigen wij u uit om uzelf in te schrijven via de gebruikelijke marktshop van deze website. Het is kort dag, maar een flexibele ondernemer kan snel schakelen nemen wij aan.

De verdere afhandeling zal eenzelfde verloop hebben als voorgaande jaren.

Voor informatie kunt u ook de marktmeester bellen:

Ruud Wegman
T. 06-21886660


In de steeds mooier wordende Helderse binnenstad hebben we elke zaterdag een reguliere markt staan. Daarnaast organiseert de winkeliersvereniging ook zelf nog een viertal populaire markten. Laten we ze stuk voor stuk even aan u voorstellen;

Juttersmarkten in de zomer vanaf 14 juli

De meest populaire markt is ongetwijfeld de Helderse Juttersmarkt. Maar liefst 10 weken lang staat deze zeer uitgebreide markt op dinsdag opgesteld. Er is muziek, vermaak, vele kraampjes en is er in het Stadspark een rommelmarkt voor jong en oud. Deze Juttersmarkt trekt vele toeristen naar Den Helder toe. Ook voor deze markt is het voor iedereen mogelijk om zelf een kraam te huren.

Heeft u een bepaalt ambacht wat u uitoefent en wilt u dat graag laten zien aan het grote publiek? U bent van harte welkom. Gebruik hiervoor ons contactformulier om uzelf aan te melden. Wij zijn elk jaar op zoek naar mensen die iets bijzonders kunnen laten zien op deze markt. We zien uit naar uw ambacht. De Juttersmarkten starten op dinsdag 14 juli en eindigt op dinsdag 1 september 2020.

Boek hier uw kraam of grondplaats.

Griezelen met de Halloweenmarkt

Tot slot hebben we nog de Halloweenmarkt! Middenin de stad klinken spookachtige geluiden terwijl het publiek massaal komt kijken wat er zoals te beleven is. Overal in het centrum staan marktkramen opgesteld waar de goederen op uitgestald worden door de diverse deelnemers. Er is zelfs een echt griezelstraatje ingericht voor degene die zich eens flink wil laten schrikken. Deze is gevestigd in de Kroonpassage.

U ziet dat er in de Helderse binnenstad met grote regelmaat dingen georganiseerd worden. Naast bovenstaande markten zijn er ook nog andere tussentijdse acties en evenementen. Voor uw gemak zetten we dat op onze nieuwspagina en kunt u ons volgen via Facebook en Instagram. De Halloweenmarkt is op donderdagavond 29 oktober 2020.

Boek hier uw kraam of grondplaats.

Oranjemarkt met feestelijk tintje (vervallen)

De naam zegt het al. De Oranjemarkt wordt georganiseerd met een Koninklijk tintje. Een feestelijke markt rond de Koningsdag in Nederland. Regelmatig duiken er Koninklijke look-a-likes op om de markt een extra sfeer mee te geven. Door de gehele binnenstand klinkt er muziek en staan er vele kraampjes. Deze kraampjes zijn voor iedereen te huur en kunt u deze boeken via ons marktbestelsysteem. De Oranjemarkt is er in 2020 op zondag 26 april.

Boek hier uw kraam of grondplaats.

Boldermarkt (vervallen)

Deze markt is een aantal jaren geleden in het leven geroepen toen ons winkelhart werd opgesierd met een kunstwerk in de vorm van een bolder. Elk jaar staat deze markt nu bij ons op de kalender en is het een goede reden om even gezellig langs te komen. Het aanbod is diverse en heerst er een lekker sfeer. Ook de mensen van buiten Den Helder weten deze markt te waarderen. Op zondag 24 mei 2020 is er weer een Boldermarkt.

Boek hier uw kraam of grondplaats.