Juicy records

  • Winkel

Juicy Records; Oude tijden herleven met unieke platenzaak in Helderse binnenstad

Oudere Nieuwediepers weten nog hoe ooit musicus George Baker in Den Helder een platenzaak had. Decennia later is er op precies dezelfde plek aan de Spoorstraat 37 een nieuwe platenwinkel geopend, Juicy Records genaamd. De zaak wordt gerund door de enthousiaste vader en zoon Koopman. Beide zijn grote liefhebbers van Blues, Soul en Funk muziek op vinyl. En met het samenvoegen van beide collecties, hebben ze een prachtig aanbod aan langspeelplaten en singles. In maart 2019 zijn zij als shop-in-shop gestart in Julianadorp, maar intussen is de ‘hobby’ zodanig uit de hand gelopen dat ze een eigen winkelpand bemannen in de Helderse binnenstad en zitten ze sinds 2023 aan de Keizerstraat 13a.

Het winkelpand op de hoek van de Spoorstraat en de Breewaterstraat springt direct in het oog. Zo prijken er prachtige doeken aan de gevel, met daarop beeltenissen van grootheden uit de muziek. Ook in de winkel hebben de heren hun best gedaan. In de zelfgetimmerde platenbakken zijn ongeveer 2000 platen te vinden. Zowel nieuw als tweedehands. Natuurlijk nemen de eerder genoemde genres een grote plaats in, maar ook andere, speciaal door de heren geselecteerde artiesten en bands, zijn te vinden. De vraag naar Pop en Rock heeft er daarnaast voor gezorgd dat ook Stones, Beatles, Zappa en vele ander nostalgische artiesten en bandjes een plekje kregen.

Jong en oud weet de zaak intussen te vinden. Langspeelplaten zijn dan ook weer helemaal ‘in’. Benieuwd of er ook een elpee op jou ligt te wachten? De koffie staat klaar!