Willemsoord laat je nog precies zien hoe de werf er vroeger uitzag. Dit is niet voor niets een rijksmonument! Struin over de oude werven, bezoek één van de leuke musea, maak een vaartocht in een prachtig gerestaureerde schip of laat de kinderen naar hartenlust spelen in een speelparadijs.

Willemsoord, het schitterende cultureel erfgoed

Zelfs Napoleon was onder de indruk van de haven van Den Helder, hij liet er de grootste marinebasis met werf van ons land bouwen! Later was dit complex een scheepswerf voor de Koninklijke Marine. En nu? Nu is dit mooie stukje Den Helder een bijzondere plek voor een dagje uit. Willemsoord bruist als nooit tevoren. Kom zelf maar kijken en stap bijvoorbeeld in de onderzeeboot ‘Tonijn’.

De museumhaven voor de liefhebbers van schepen

Het hart van Willemsoord is de Museumhaven. Aan de kade liggen prachtig gerestaureerde schepen met als blikvanger het lichtschip Texel, dat eens een baken in de zee was. Met een aantal schepen kun je zelf een rondvaart maken. De twee musea op het complex, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het Marinemuseum geven een inkijkje in het heden en verleden van de marine en het reddingswezen. Voor kunstwerken en wisselende tentoonstellingen is er de Kunstuitleen. Leef je ook uit in het kinderspeelparadijs, waak een gokje in het casino of leun lekker achterover voor een filmpje in de Kinepolis bioscoop.

Horeca gelegenheden op Willemsoord

Geniet van een kop koffie bij Barista Café NJoy, een gezellige borrel in havencafé Horeca ’t Zwaantje of een stijlvol diner bij Kade 60. De horeca van Willemsoord maken het dagje uit compleet met heerlijk eten en drinken! Restaurant Stoom is een bezoekje waard in combinatie met een avondje uit in theater de Kampanje. Daarnaast is de bioscoop Kinepolis altijd een bezoek waaard. Vooraf kunt u even wat eten bij Pizza Grill Costa, een drankje doen bij Grandcafé 4711, Café De Pimpandoer, Bar Bonaire of Feestcafé Odeklonje. Keuze genoeg! Bekijk het overzicht maar eens op de website van deze prachtige locaties!

Willemsoord is goed te bereiken met de auto, camper, trein of boot. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid, een uiterst moderne jachthaven en er zijn camperplaatsen. Het NS-station bevindt zich op tien minuten loopafstand. Kortom: Willemsoord heeft genoeg te bieden voor een gezellig dagje uit! Dagje uit op de grootste marinebasis van Nederland – Willemsoord in Den Helder leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Meer weten over Willemsoord of Den Helder in het algemeen. Neem dan een kijkje op Den Helder Online.