Voor het station zelf staan alle bussen gereed die u naar gewenste locaties kunnen brengen. Het station is centraal gelegen en na het uitlopen van het station staat u direct in het winkelhart. U steekt over en loopt u direct de Beatrixstraat in. Mocht u met de auto naar Den Helder komen dan volgt u vanaf Alkmaar de N9.

Deze weg blijft u volgen en via de brug komt u terecht op de Binnenhaven. Deze weg volgt u en leidt u rechtstreeks naar Willemsoord of de Helderse Binnenstad.

Parkeren in en rond de Helderse binnenstad

Om uw auto goed te kunnen parkeren adviseren we om in uw navigatie het parkeerdek Sluisdijkstraat in te voeren. Dit parkeerdek bestaat uit twee lagen en heeft volop parkeergelegenheid. Na uitstappen is het nog één minuut lopen naar de Beatrixstraat. In de Beatrixstraat zelf mag u niet parkeren. Parkeren is hier de eerste drie uur gratis, daarna €1 per uur. Mocht het parkeerdek met evenementen vol zitten dan kunt u ook parkeren op het parkeerdek van de Kroonpassage. De Kroonpassage is een overdekt winkelcentrum en heeft 20 winkels onder één dak met uitgangen richting de Keizerstraat met zijn vele winkels of de Beatrixstraat. In uw navigatie voert u dan Kroonpassage in. Mocht u afkomstig zijn van een verblijf op Texel dan kunt u er het beste kiezen om uw auto te parkeren op het Bernhardplein. Mocht die vol staan dan is het parkeerdek op de Kroonpassage om de hoek.

In Den Helder mag u drie uur gratis parkeren als u een blauwe kaart in uw auto legt. Hier wordt streng op toegezien. De blauwe kaart is ook bij diverse winkels te koop. Andere parkeermogelijkheden zijn er ook in Parkeergarage Koninckhoek, parkeerterreinen Prins Hendriklaan, en het onbeperkt gratis parkeren op Vinkenterrein en de Kanaalweg.

Alternatief is om uw auto te parkeren op Willemsoord. In dit gebied zijn geen winkels maar wel horecagelegenheden. Vanaf Willemsoord lopen naar het stadscentrum is ongeveer vijf minuten. Gebruikt u daar wel de aangewezen parkeervakken. Er gaan geen bussen van en naar Willemsoord. Voor mindervaliden is het raadzaam om eventueel een taxi te reserveren.