Digitale Helderse winkelstad stap dichterbij

DEN HELDER – De Helderse Coöperatie Bestel Maar U.A. (moederbedrijf van Jutterclub.nl) en Stichting Jutterstad (samenwerking tussen HOB en Ravelijncenter) tekenden eind vorige week hun samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de realisatie van de digitale Helderse winkelstad op www.jutterstad.com. Het doel: meer online verkopen en meer traffic naar de winkels van Helderse ondernemers.

‘Een geweldige stap voorwaarts in deze bijzonder moeilijke tijden’

“Een geweldige stap voorwaarts in deze bijzonder moeilijke tijden”, zegt Stef van Amesfoort, een van de initiatiefnemers in deze samenwerking en bestuurslid van de nieuw opgerichte Stichting Jutterstad. Na het succes van Jutterclub.nl is vanuit de Coöperatie Bestel Maar contact gezocht met onder andere het Ravelijncenter en de Helderse Ondernemers Vereniging Binnenstad (HOB). Het uitgangspunt daarbij was helder: het succes voor de horeca ook realiseren voor alle overige ondernemers in Den Helder en Julianadorp. “Het leek ons de meest logische stap in Den Helder, we weten hoeveel omzet er online wegvloeit uit onze stad naar de grote online platformen”, meldt Tino Kerdijk, voorzitter van de Coöperatie. Hij vervolgt: “We hebben gezien dat deze lokale aanpak werkt, Heldenaren willen heel graag bij Helderse ondernemers bestellen, maar het moet ze wel gemakkelijk gemaakt worden.”

Lambert Bruin, voorzitter Ravelijncenter: “Een pilot van het platform heeft al gedraaid op het Ravelijncenter. Daar hebben we veel van geleerd in de gesprekken met ondernemers en de feedback van Helderse consumenten. Allereerst werd duidelijk dat ondernemers graag hun volledige voorraad en artikelen online wilden verkopen. Dit zorgt echter voor veel complexe situaties doordat technische koppelingen met diverse softwareleveranciers moesten worden gerealiseerd. Daarom is nu gekozen voor een veel simpelere opzet: Helderse Super Deals. De allerbeste deals van deze bedrijven kunnen online via jutterstad.com verkocht worden (maximaal vijf per maand). Dit zorgt allereerst voor een interessanter platform voor Helderse consumenten, maar is daarnaast veel eenvoudiger te beheren.” Een bijkomend positief effect volgens Mark de Graaf, voorzitter HOB, is dat de online deals ook voor extra traffic naar de winkels gaan zorgen. “We zetten echt in op omnichannel en niet op alléén online verkopen.”

Een tweede punt dat in de pilotperiode naar voren kwam, is het onderhouden van het platform. Duidelijk werd dat dit voor ondernemers veel extra werk is en dat daar niet altijd extra mankracht voor beschikbaar is. In de samenwerking tussen de Coöperatie en Stichting Jutterstad is daarom veel aandacht besteed aan de inzet van een juniorenteam. Tino Kerdijk: “Dit team bestaat uit talentvolle jongeren uit Den Helder, onder andere geworven in samenwerking met het ROC in Den Helder, die onder regie van ervaren marketeers en developers alle ondernemers actief gaan ondersteunen.” Daarbij kan worden gedacht aan het bedenken van goede aanbiedingen, het ontwerpen van passende visuals en de volledige promotie ervan via de nieuwsbrief, social media, krant en overige in te zetten kanalen. Deze jongeren zijn vijf dagen per week beschikbaar voor de ondernemers via mail en whatsapp.

Een ander belangrijk punt voor het bepalen van het succes van Jutterstad is de marketing. In de samenwerkingsovereenkomst is hier budget voor vrij gemaakt hetgeen volledig wordt ingezet voor het promoten van de Helderse Super Deals bij allereerst de Helderse consument. Tino Kerdijk: “We zien ook kansen om de deals te promoten in de regio en daarmee meer traffic in de Helderse winkels te realiseren maar de focus blijft voorlopig eerst op Den Helder.” Daar komt ook de integratie van Jutterstad.com met het inmiddels in meer dan 40 winkels geactiveerde loyaliteitsprogramma in beeld. “De ambitie is helder: voor de zomer willen we 100 Helderse ondernemers (inmiddels zijn er al 60 aangemeld!) op het platform en binnen het loyaliteitsprogramma actief hebben. Helderse consumenten kunnen dan in deze meer dan 100 winkels een Jutterpas krijgen en na registratie hiervan direct punten sparen via offline en online betalingen bij de op het loyaltysysteem aangesloten Helderse ondernemers. Bij elke bestelling waar een klant wil sparen met de Jutterpas geeft de aangesloten ondernemer 1,5% van de orderwaarde aan punten op de pas. De consument kan deze bij alle ondernemers in Den Helder en Julianadorp uitgeven. Zo blijft het geld in de Helderse economie. Het systeem heeft zich al goed bewezen, op wat opstartproblemen na.” Kerdijk: “Het mooie aan het systeem is dat ook bedrijven hun personeel bijvoorbeeld zo’n pas kunnen geven of punten kunnen doneren op de kaart. Daarmee stimuleren zij direct lokale aankopen in hun eigen stad!” De Woningstichting is een van de eerste partijen die als kerstpakket meer dan 300 medewerkers de Jutterpas met Jutterpunten ter waarde van € 100,00 overhandigde. Het leverde veel extra lokale inkomsten op die anders bij bedrijven buiten de regio uitgegeven zouden worden. Dit tot volle tevredenheid van de ondernemers en van Robbert Waltmann, directeur Woningstichting Den Helder.

“Het plan voor de komende weken is ambitieus maar haalbaar”, weet Stef van Amesfoort en Tino Kerdijk: “Het fundament staat, de techniek werkt, het is nu vooral zaak om alle enthousiaste ondernemers aan te sluiten op de diverse systemen.” De eerst 150 aangemelde ondernemers kunnen geheel kosteloos een jaar lang gebruik maken van het loyaliteitsprogramma, aanmelden kan via: meedoen.jutterstad.com/. Om alle kosten voor de (door)ontwikkeling van de techniek, marketingbudgetten en continue ondersteuning te financieren rekent Jutterstad.nl een commissie van 3,5% per verkochte Super Deal. Stichting Jutterstad is eigenaar van jutterstad.com en wil op relatief korte termijn naar een houdbaar businessmodel om het platform de komende jaren te kunnen blijven onderhouden en vermarkten. “De commissie van 3,5% vinden wij daarin de meest eerlijke oplossing. Je betaalt alleen bij een order en niet voor deelname / zichtbaarheid als Helderse ondernemer”, besluit Van Amesfoort.

Andere nieuwsberichten

Den Helder Expierence Game
3D artiest weer aan het werk op de Keizersbrug
Jutterpas spaarsysteem

Jutterpas spaarsysteem

6 juli 2021

Met de online Jutterpas spaar je de voordelen bij elkaar! Op dit moment doen er tientallen ondernemers mee en dat worden er nog veel meer!

Sloop van De Paddenstoel in Beatrixstraat
Helderse zomerkermis op Willemsoord

Helderse zomerkermis op Willemsoord

24 juni 2021

In juli kan men weer tien dagen lang genieten van de kermis in Den Helder. De kermis, die van 2 tot en met 11 juli 2021 duurt, wordt gehouden op Willemsoord

Juttersmarkt gaat van start op 6 juli 2021
Den Helder Citymarketing in nieuw kantoor
Digitale Helderse winkelstad stap dichterbij
Spontaan shoppen en een terrasje pakken
Private shoppen? Maak eerst een afspraak bij jouw favoriete winkel(s)
De klok van Halte Bellevue is geplaatst
SAIL Den Helder 2023 gaat door!

SAIL Den Helder 2023 gaat door!

6 maart 2021

Sail Training International (STI) organisatie Den Helder heeft uitverkoren om de starthaven te mogen zijn voor de Tall Ships Race in 2023

Activiteitenoverzicht 2021 in de Helderse binnenstad
De koopzondagen van 2021 in één overzicht
Digitale winkelstad wordt werkelijkheid!
Sinterklaas is weer in het land!

Sinterklaas is weer in het land!

21 november 2020

Hoera, de Sint is weer in het land! Gelukkig kan hij bij alle winkels in de Helderse Binnenstad heel veel cadeautjes kopen.

Witte lijnen voor de looprichting opnieuw in de verf gezet
Halloweenmarkt 2020 vervallen

Halloweenmarkt 2020 vervallen

14 oktober 2020

Vanwege de verscherpte Corona maatregelen vervalt de Halloweenmarkt (d.d. 29 oktober) dit jaar helaas.

Keurslagerij Hans Halman opent op nieuwe locatie
Flamingo Casino Den Helder verhuisd naar nieuw pand aan Beatrixstraat
Bakkerij Dunselman vandaag feestelijk geopend!
3D Street-Art festival voor kinderen tijdens koopzondag (update)
Kinderrommelmarkt en kofferbakmarkt in Stadspark
3D Street-Art is weer begonnen! (updates)
Juttersmarkten toch van start op 14 juli
Rabobank GameDay lockdown edition
Zondag 21 juni is het weer vaderdag!
Halte Bellevue uit de steigers
Vanaf 1 juni 2020 horeca weer open
Binnenstad gidsen heten publiek welkom
Leuk je weer te zien!
Koopzondagen, Hemelvaart en Pinksteren
Wat wordt het toch mooi!
Juttersmarkten 2020
Koningsdag 2020
Wees loyaal en koop lokaal!
(UPDATE) aangepaste openingstijden Helderse binnenstad winkeliers.
IJssalon Wim Laan
BONUS zaterdag op 29 februari!
Valentijnsdag

Valentijnsdag

2 februari 2020

14 februari is het weer Valentijnsdag. We helpen u er even aan herinneren...

Activiteitenkalender 2020 is bekend!
Boek een kraam of grondplaats
Nieuwe toekomst oude V&D-gebouw
De beste wensen en een voorspoedig 2020!
Helder Licht zet Den Helder in de spotlights
IJsbaan Beatrixstraat officieel geopend
Rotary Santa Run gaat weer van start!
December activiteiten in de Kroonpassage
Black Friday met hoge kortingen!
X-Mas Shopping night 2019 is coming!
Sinterklaas is aangekomen in Den Helder
Bezoek het Sinterklaashuis in Den Helder
Lichtroute Den Helder weer op komst
IJsbaan Beatrixstraat voor jong en oud
De intocht van Sinterklaas in Den Helder
Shoppingnight: de kermis editie komt eraan!
Foto’s van 3D Street-art festival staan online
3D Street-art blijft populair in Den Helder
Dutch woodenboat festival in Den Helder
Zomerkermis in Den Helder gaat weer los
3D street-art festival voor kinderen in de mooiste binnenstad
3D kunstwerken van Nate Baranowski sieren de straat
Maandag 2e Pinksterdag veel winkels geopend
Den Helder Citymarketing krant editie 32 is uit!
Boldermarkt in Den Helder met leuke activiteiten.
Dag van de muziek 2019 jubileumeditie
Gameday Den Helder op Willemsoord op 22 juni 2019
Tweede Paasdag 2019 veel winkels in Den Helder geopend
Juttersmarkt 2019

Juttersmarkt 2019

14 april 2019

De Juttersmarkten op iedere dinsdag van 25 juni t/m 27 augustus in de Helderse Binnenstad. De bestverkopende braderie in de kop van Noord-Holland.

Oranjemarkt in het centrum van Den Helder
Shoppingnight in Den Helder
Binnenstad van Den Helder vol met leuke evenementen
Historisch weekend Willemsoord op 29 en 30 juni
Openingstijden tijdens speciale dagen in april
Projectwinkel Stadshart trekt nog steeds de aandacht
Gratis parkeren terug naar drie uur
Halte Bellevue nieuwe naam Foodstation
Banketbakkerij Bos opent winkel aan de Beatrixstraat
Huur een marktkraam in Den Helder
Wie ga jij verrassen met Valentijnsdag?
Daniëlle Vaessen: ondernemer van het jaar!
Volop muziek in het centrum van Den Helder

Volop muziek in het centrum van Den Helder

10 januari 2019

Op zaterdag 25 mei 2019 wordt er in Den Helder weer de dag van de muziek georganiseerd. Volop muziek van amateur artiesten. Kom gezellig kijken en genieten.

Helderse Zomerfeesten op Willemsoord
Activiteitenoverzicht 2021 in de Helderse binnenstad
De koopzondagen van 2019 in één overzicht
De beste wensen en een voorspoedig 2019
Winnaars kerstetalage wedstrijd zijn bekend!
Opening lichtkunstroute verder uitgebreid

Opening lichtkunstroute verder uitgebreid

14 december 2018

Vanaf 15 december tot 11 januari 2019 is de lichtkunstroute te bewonderen in Den Helder. De route is dit jaar uitgebreid met lichtobjecten en lichtprojectie

Nieuwe uitstraling Beatrixstraat 7 en 9
HOB nieuws

HOB nieuws

9 december 2018

De HOB informeert u over zaken die spelen in de decembermaand. Lees het complete overzicht van alle activiteiten.

Multivlaai, Leonidas en Jamin openen winkel
IJsbaan in de Beatrixstraat voor jong en oud
Bezoek het Sinterklaashuis

Bezoek het Sinterklaashuis

17 november 2018

Maak een mooie tekening en geef hem aan de Sint in het Sinterklaashuis in de Spoorstraat.

Sinterklaas intocht groot succes!

Sinterklaas intocht groot succes!

17 november 2018

Sinterklaas is aangekomen in Den Helder en werd hij opgewacht door vele kinderen en hun ouders. Bekijk de foto-impressie.

Toch demonstratie tijdens intocht Sinterklaas
Op de foto in de fotobus

Op de foto in de fotobus

4 november 2018

Ook dit jaar is er weer iets leuks te beleven en kan je gratis op de foto! Op 14 en 15 december is hij namelijk weer terug in de Kroonpassage.

Op zoek naar de letters van Antwoord-Piet
DA Drogist Buurman naar nieuwe locatie
X-mas Shoppingnight op zaterdag 22 december
Koopzondagen in november en december 2018
Spookachtig gezellig met Halloween markt
Sportief winkelen in Den Helder
Piet Karsten Woninginrichting nu in de Beatrixstraat
Shopping night weer groot succes
Intocht van Sinterklaas

Intocht van Sinterklaas

12 oktober 2018

Op 17 november 2018 komt Sinterklaas aan in de haven van Den Helder. Het leukste kinderfeest van Nederland zal dan van start gaan. Kom jij ook?

Het wordt griezelen met Halloween!
3D Street art is verbluffend

3D Street art is verbluffend

12 oktober 2018

In augustus van 2018 zijn Nate Baranowski en Leon Keer begonnen met hun kunstwerken in het centrum van Den Helder.

Stadshart op Koers

Stadshart op Koers

12 oktober 2018

Stadshart op Koers. Dat was de naam van de vele activiteiten die te zien en te beleven waren in het winkelhart van Den Helder. Bekijk de impressie.