Toch demonstratie tijdens intocht Sinterklaas

Persbericht Gemeente Den Helder

Den Helder heeft alsnog een officiële melding gekregen van Kick Out Zwarte Piet, die aan de vereiste voorwaarden voldoet.

Demonstreren is een grondrecht dat moet worden gerespecteerd. De gemeente kan dan ook niet anders dan de demonstratie toestaan. Wel worden aan de demonstranten een aantal voorwaarden gesteld. Zodat er een goede balans ontstaat tussen het vieren van een kinderfeest en het respecteren van het grondrecht van de demonstranten. Zo mogen er bijvoorbeeld geen geluidsversterkers worden gebruikt (geen megafoon) en er wordt eenspecifieke locatie op Willemsoord  aangewezen.  De demonstranten geven zelf aan niet te zullen provoceren.

Burgemeester Koen Schuiling: “Ik begrijp heel goed dat er mensen zijn die oproepen tot een verbod van demonstratie. Echter, daar zal je heel zwaarwegende redenen voor moeten hebben. Uitgangspunt is dat we de uitoefening van dit grondrecht moeten faciliteren.

In de voorbereiding is dit scenario besproken met de organisatie van de intocht en de politie. We zijn daar op voorbereid en stellen alles in werking om de Sinterklaasintocht een feest te laten zijn voor kinderen. Ik heb er begrip voor dat niet iedereen geconfronteerd wil worden met een demonstratie in het bijzijn van kinderen. Om die redenen zijn er genoeg andere plekken waar (groot)ouders met hun kinderen het feest kunnen bijwonen.

 

Andere nieuwsberichten

Nieuwe uitstraling Beatrixstraat 7 en 9
HOB nieuws

HOB nieuws

9 december 2018

De HOB informeert u over zaken die spelen in de decembermaand. Lees het complete overzicht van alle activiteiten.

Multivlaai, Leonidas en Jamin openen winkel
Black Friday met hoge kortingen!
IJsbaan in de Beatrixstraat voor jong en oud
Bezoek het Sinterklaashuis

Bezoek het Sinterklaashuis

17 november 2018

Maak een mooie tekening en geef hem aan de Sint in het Sinterklaashuis in de Spoorstraat.

Sinterklaas intocht groot succes!

Sinterklaas intocht groot succes!

17 november 2018

Sinterklaas is aangekomen in Den Helder en werd hij opgewacht door vele kinderen en hun ouders. Bekijk de foto-impressie.

Toch demonstratie tijdens intocht Sinterklaas
Rotary Santa Run gaat weer van start!
Op de foto in de fotobus

Op de foto in de fotobus

4 november 2018

Ook dit jaar is er weer iets leuks te beleven en kan je gratis op de foto! Op 14 en 15 december is hij namelijk weer terug in de Kroonpassage.

Op zoek naar de letters van Antwoord-Piet
DA Drogist Buurman naar nieuwe locatie